Gratis artikel ‘Wat kun je doen als je pup je kind bijt?’

DOWNLOAD GRATIS ARTIKEL

‘WAT KUN JE DOEN ALS JE PUP JE KIND BIJT?’

Je hebt je puppy opgehaald, zo lief! De eerste week… Daarna voelt de pup zich thuis en kruipt steeds meer uit zijn schulp. De pup wil vaker spelen en gebruikt daarbij steeds meer zijn bek. Met vlijmscherpe tandjes. Vonden de kinderen eerst de pup nog lief en schattig, nu worden ze bang voor de pup, door zijn bijtgedrag.

Lees in mijn artikel hoe je hiermee om kunt gaan en gebruik de gratis tips om deze fase – want dat is het! – goed door te komen.

 

Door dit artikel te lezen:

1. Leer je hoe kinderen zich het best kunnen gedragen bij de pup.

2. Leer je hoe de kinderen het best genegenheid kunnen tonen aan de pup.

3. Leer je hoe je de pup kunt leren waarin hij wel mag bijten.

4. Leer je dat het handig is een codewoord af te spreken met je kind.

5. Leer je hoe je kunt voorkomen dat de pup met zijn bijtgedrag aandacht gaat trekken.

6. Leer je hoe je de pup kunt helpen alternatief gedrag te vertonen.

 

Download gratis

 

 

Over Sandra

In 2002 ben ik gestart met hondenuitlaatservice De Kwispeldienst. Al snel kreeg ik steeds meer interesse in het gedrag van honden. Waarom doen ze de dingen die ze doen en wat vertellen ze ons allemaal? In 2010 begon ik met de opleiding tot gedragstherapeut. Een onderdeel hiervan was de module Kynologisch instructeur. Dát vond ik zo interessant, dat ik me daar verder in ben gaan verdiepen en in 2014 ben ik met mijn hondenschool Kwispelcollege gestart. Eén van de vragen die ik veel hoorde bij de puppytraining, was 'wat kan ik doen als mijn pup mijn kind bijt'. De pup wil natuurlijk alleen maar spelen, maar zijn tandjes zijn vlijmscherp. 

Vanuit die interesse ben ik het Hond-kind-programma voor professionals gaan volgen. Mensen vinden het vaak moeilijk om grenzen te stellen aan hun kinderen als het gaat om de hond. Toch is dit heel belangrijk; het gaat om begrip en respect. Dat begint bij de pup, maar geldt natuurlijk net zo goed voor de volwassen hond. Als een kind de risicosituaties leert herkennen en begrijpen, en die respecteert, gaat het hartstikke goed. Het mooie aan de methode die ik nu heb geleerd is dat er wordt gekeken naar de gezinsdriehoek: wat kunnen de ouders anders doen, wat kunnen we het kind leren om anders te doen, en wat kunnen we de hond leren?

Download gratis artikel