Lezing: Hond en kind, beide blij!

Kinderen en honden kunnen elkaars beste vrienden zijn. Helaas ontstaan veel problemen door bepaalde interacties tussen hond en kind. Over het algemeen is het zo dat de hond de interactie niet leuk vindt en daarop reageert. U kunt hierbij denken aan het knuffelen met de hond, vlakbij de hond zitten, terwijl de hond aan het eten is of wanneer een baby recht op de hond af kruipt. Met 75.000 bijtincidenten per jaar, waarvan kinderen het slachtoffer zijn, is het zaak om u als ouder, oom/tante, opa/oma of oppas beter bewust te maken van de risico’s.

Met deze lezing wil ik u bewust maken van de 5 meest voorkomende motivaties waaruit een hond, mogelijk, een kind kan bijten. We gaan deze motivaties uitgebreid behandelen, zodat u in de toekomst kunt anticiperen op risicosituaties en ze kan voorkomen!

Wilt u ook de veiligheid van uw kind en hond bewaren, volg dan deze webinar en laat u informeren, stuur een mailtje naar Sandra Oexman

Wanneer:  Zondag 30 mei 2021

Aanvang:  15.00 – 17.00 uur

Waar: Thuis, via de laptop, computer of telefoon.

Kosten: €12,50

Groot compliment

De onlangs bijgewoonde lezing van Sandra vond ik heel informatief en zinvol. Super dat zij aandacht besteedde aan zo’n belangrijk en onderbelicht onderwerp. Het was schrikken om te horen dat er  jaarlijks zoveel bijtincidenten zijn waarbij een kind betrokken is. Deze blijken meestal gemakkelijk te voorkomen te zijn, maar dan moeten de ouders / grootouders / omstanders wel de signalen opvangen die de hond uitzendt. Heel leerzaam en overzichtelijk zoals Sandra dat deed. Eigenlijk noodzakelijk voor iedere opvoeder van hond en/of kind om hier meer over te weten. In mijn situatie met jonge hond en kleinkindje ben ik heel blij met deze informatie! Groot compliment voor Sandra!

Eveline

Fijn dat ik erbij was!

De lezing ‘Hond en kind, beide blij!’ van Sandra Oexman is een echte aanrader voor iedere hondenbezitter. Duidelijk, professioneel verhaal, vaak verduidelijkt door foto’s en filmpjes. Veel aandacht voor de aanwezigen! Fijn dat ik erbij was!

Monique