Hond kind begeleiding

Opgroeien met een hond is voor een kind een echte verrijking. De wetenschap geeft ook aan dat het hebben en zorgen voor een huisdier goed is voor de ontwikkeling van een kind. Het is goed voor hun verantwoordelijkheidsgevoel en hun zelfvertrouwen. Een hond neemt je zoals je bent! Die onvoorwaardelijke liefde die een hond kan geven kan ervoor zorgen dat het vrienden voor het leven worden.

Maar… wat nou als uw hond helemaal niet goed reageert op uw kind, neefje/nichtje, kleinkind of oppaskind. Kinderen die onverwachte bewegingen maken, schreeuwen, te veel en te vaak of te hard knuffelen met de hond, etc, kunnen redenen zijn voor de hond om misschien te grommen, of zijn lip op te trekken en in het ergste geval te bijten.

Vind u dat uw hond niet goed op kinderen reageert of is er een (bijna) incident geweest en zoekt u hulp, neem dan contact op voor een GRATIS telefonische screening. Aan de hand van een aantal vragen bepaal ik of ik u direct kan helpen door een tip te geven, wat ik dan ook zeker zal doen, of dat er meer nodig is. In dat geval zal ik u een vrijblijvend begeleidingsaanbod doen.

Het begeleidingsaanbod bestaat o.a. uit een afspraak bij u thuis, waar we dieper op het probleem ingaan en waar ik vanuit de gezinsdriehoek u advies zal geven. Vaak wordt er alleen gekeken naar wat de hond fout doet, maar voor een juiste oplossing kijken we naar de wisselwerking tussen hond en kind en hoe u als eigenaar dit aanstuurt. Door jullie alle drie te voorzien van een juist advies wordt het beter om dit uit te voeren en daardoor is de kans op succes veel groter!

Wilt u meer informatie of heeft u vragen, neem dan gerust contact op met Sandra Oexman of meld je hier aan.

Je kunt je ook direct inschrijven!